Keşke dememek için uzmanlar "aşı olun" çağrısı yapıyor

Uzmanlar Kovid-19’u önlemenin tek şartının aşı yaptırmak olduğuna dikkat çekiyor. Bilimsel dayanaktan uzak bilgileri dikkate almamaları konusunda vatandaşları uyaran uzmanlar, “keşke” dememek için aşı olun çağrısı yapıyor.

Abone ol

Uzmanlar vatandaşları, bilimsel dayanaktan uzak bilgileri dikkate almamaları konusunda uyarıyor. “Keşke” dememek için de aşı olun çağrısı yapıyor. Çünkü Kovid-19 ile savaşta en büyük silah aşı…

Kovid-19’a karşı aşılanmanın önemini vurgulayan uzmanlar, aşıların en büyük özelliğinin, ikinci ve üçüncü dozdan sonra hastanelerde yoğun bakıma yatışı azaltması olduğuna dikkat çekiyor.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Fatma Sırmatel, olası yan etkilerin virüsün yarattığı ölümcül sonuçtan daha büyük olmadığını söyledi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anesteziyoloji Reanimasyon ve Yoğun Bakım Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Fuat Erdem, aşı olmayanların yoğun bakıma yatış oranının yüksek olduğunu belirtti.

Uzmanlar, aşı olduktan sonra da salgın tedbirlerine uyulması gerektiğini belirtiyor.

Türkiye'nin 14 Ağustos Kovid-19 bilançosu: 145 vefat, 19 bin 949 yeni vaka Sağlık Kayseri'de 18 yaşındaki Elif tercih döneminde hasta oldu Sağlık Türkiye'nin 13 Ağustos Kovid-19 bilançosu: 157 vefat, 21 bin 372 yeni vaka Sağlık Türkiye'nin 12 Ağustos Kovid-19 bilançosu: 138 vefat, 22 bin 261 yeni vaka Sağlık