O iddiaya Türkiye'den yanıt

Tayland polisi dün yaptıkları açıklamada 20 kişiyi öldüren tapınak saldırısının şüphelisinin Türkiye'ye kaçtığını söylemişti. Türkiye'den yapılan açıklamada şüphelinin Türkiye'ye girmesiyle ilgili hiçbir delil bulunmadığı belirtildi.

Abone ol

Tayland'da bir tapınağa gerçekleştirilen ve 20 kişinin ölümüne sebep olan bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetti. Tayland polisi, şüpheli Abudureheman Abudusataer'in Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden Türkiye'ye kaçtığını ileri sürmüştü.

Associated Press haber ajansında yer alan habere göre, Türkiye'den ismini açıklamayan bir üst düzey yetkili bu iddiaları reddetti. Elektronik posta üzerinden iddiaları cevaplayan yetkili, "Şüphelinin Türkiye'ye girdiğine dair hiçbir kayıt yok." dedi ve "Taylandlı yetkililer bir terör şüphelisinin Türkiye'ye seyahat ettiği konusunda bizi bilgilendirmedi." bilgisini verdi.

Tayland polisi, Çin pasaportu taşıyan terör saldırısı şüphelisi Abudureheman Abudusataer'in 17 Ağustos'taki saldırı düzenlenmeden bir gün önce Tayland'dan ayrıldığını, 30 Ağustos'ta Bangladeş'in başkenti Dakka'dan yola çıktığını ve 31 Ağustos'ta İstanbul'a giriş yaptığını söylemiş ve bu bilgilerin kesin olduğunu ileri sürmüştü. (vatan)

29 Ekim’de El Ele: Güç Birliği Gündem MHP'den Türkeş'e yanıt geldi! Gündem Terörist karakola roket atmaya çalıştı böyle öldürüldü Gündem Hain saldırı: 12 asker yaralı Gündem