3 ilçede kentsel dönüşüm başlıyor

İstanbul'un 3 CHP'li ilçesinde kentsel dönüşüm başlıyor

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 3 CHP'li belediyenin bazı mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm planlarını onayladı. Yerinde dönüşümün esas alınacağı projelerin 2017'de başlaması öngörülüyor.

Maltepe, Beşiktaş ve Ataşehir'in bazı mahallelerini kapsayan dönüşüm projeler, Büyükşehir Belediye Meclisi'ne oy birliği ile kabul edildi.

Dönüşüm planlarının bölgede ikamet eden yurttaşların talep ve önerileri alınarak "Yerinde dönüşüm" yapılacağı vurgulandı.

Maltepe'de Gülsuyu ve Gülensu Mahalleleri; Ataşehir'de Yeni Sahra, İçerenköy, Küçükbakkalköy Mahalleleri; Beşiktaş'ta Dikilitaş-Balmumcu ve Boğaz geri görünüm ve etkilenme bölgeleri için çalışmaların 2017'de başlanacağı belirtildi.

Kararın ardından yazılı açıkalama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 40 yıllık sorunun çözüme kavuştuğunu kaydetti.

Ayırca mecliste, Büyükçekmece, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma Alanı kara alanına ilişkin imar planı da hazırlandı.

ulusalkanal.com.tr

AB'den Türkiye mutabakatı Gündem AKP görüşmeleri 25 Aralık Pazar günü tamamlamayı planlıyor Gündem İstanbul'da yarın bu ilçelere elektrik verilemeyecek Gündem Malatya Valisi Mustafa Toprak adına 'okullar tatil' twiti atıldı Gündem