ABD: Cenevre görüşmelerinde PYD yer almayacak

Suriye krizine diplomatik çözüm bulmak amacıyla yapılan Cenevre görüşmeleri yarın başlıyor. BM Suriye Özel Temsilcisi'nin Sözcüsü, görüşmelerin yarın öğleden sonra resmen başlayacağını duyurdu.

Abone ol

Birleşmiş Milletler, Suriye görüşmelerine yarın Cenevre'de başlanacağını bildirdi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Sözcüsü Jessy Chahine, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, görüşmelere katılacak tarafların bir kısmının 12-13 Mart'ta Cenevre'ye geleceğini söyledi.

Yarın öğleden sonra Cenevre'ye gelen taraflarla görüşmelere başlanacağını belirten Chahine, "Görüşmeler resmi olarak yarın öğleden sonra başlayacak ancak de Mistura esas görüşmelere en geç 14 Mart'ta başlayacak" dedi.

Chahine, Uluslararası Suriye Destek Grubu Ateşkes Çalışma Grubu'nun da yarın toplanacağını ifade etti.

Öte yandan, her fırsatta PYD'ye desteğini dile getiren Amerika'dan dikkat çekici bir açıklama geldi. ABD yönetiminden bir yetkili, Cenevre'de bu hafta yapılması planlanan görüşmelerde, terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin yer almayacağını bildirdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen ABD’li yetkili, görüşmelere, 29 Ocak’ta Cenevre’de yapılan müzakerelerde yer alan grupların katılacağını belirtti. Yetkili, “PYD Cenevre görüşmelerinde yer almayacak” dedi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad yönetimi ve muhalifler arasında yapılan daha önceki görüşmelere PYD davet edilmemişti.

ulusalkanal.com.tr

Cihan Haber Ajansı'na Kayyum atandı Gündem Genelkurmay: Sur'da silahlı saldırı sonucu 1 asker şehit oldu Gündem İzmir Barosu: 2002-2015 arasında 5406 kadın öldürüldü Gündem TBMM'de patatesli basın açıklaması Gündem