Irak'tan ABD askeri açıklaması

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu'ndan, ülkedeki ABD'ye askerlerinin varlığına tepki geldi. Komisyon üyesi Kasim Araci ABD askerlerinin büyük sorunlara yol açacağını belirtti. Araci, Washington'un IŞİD'le mücadelesinin göstermelik olduğunu da savundu.

Abone ol

Irak parlamentosu ülkedeki ABD askerlerinin varlığına karşı çıktı.

Parlamentonun Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyesi Kasım Araci yaptığı yazılı açıklamada ABD'ye ait kara birliklerinin varlığının büyük sorunlara neden olacağını belirtti.

"ABD'ye ait kara birliklerinin ülkede varlığının engellenmesi gerekiyor" ifadesini kullanan Araci, Washington'ı IŞİD'i takviye etmekle de suçladı. "ABD, teröre karşı savaşın süresini uzatmak için çaba sarf ediyor" diyen Araci, Washington'un IŞİD' etkili müdahalelerde bulunmadığını savundu.

Araci açıklamasında IŞİD ile mücadele adı altında ülkeye gönderilen 200 ABD askerinin ülkenin batısında yer alan Ramadi'deki Aynu'l Esed üssüne ulaştığını da aktardı.

Irak'taki ABD askerlerine bir tepki de Irak Başbakanı Haydar El İbadi'den gelmişti. İbadi, IŞİD'i yenmek için yabancı askerlere ihtiyaçları olmadığını belirtmişti. Irak Başbakanı "Irak'a yabancı asker konuşlandırılması ve yapılacak operasyonlar konusunda kendilerinden izin alınması gerektiğini" açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Kuzey Kore lideri ilk kez açıkladı Dünya Rusya'dan Suriye ordusu açıklaması: Olay doğrulandı Dünya Putin'den Ukrayna talimatı: Dava açın Dünya Bosna Hersek'te yeni toplu mezar bulundu Dünya