Meclis Dışişleri Komisyonu, ülkelerin meclisine FETÖ’cü darbe girişimine ilişkin tarihi bir mektup gönderdi

Meclis Dışişleri Komisyonu, ülkelerin meclisine FETÖ’cü darbe girişimine ilişkin tarihi bir mektup gönderdi. Mektupta Fethullahçı Terör Örgütü, “IŞİD benzeri” bir örgüt olarak tanımlandı, darbe teşebbüsünün “ülke tarihinin yaşadığı en büyük terör saldırısı” olduğu vurgulandı.

Abone ol

15 Temmuz Darbe Girişiminde defalarca bombalanan Gazi Meclis, ülkelerin meclislerine Fethullahçı Terör Örgütü ile ilgili tarihi bir mektup gönderdi.

Dışişleri Komisyonu tarafından hazırlanan mektupta, FETÖ “IŞİD benzeri olan ve dünyayı ele geçireceğine inanan mesiyanik inançlara sahip” bir örgüt olarak tanımlandı, darbe girişimi de Türkiye’de yaşanan en büyük terör saldırısı olarak değerlendirildi.

"TARİHİMİZİN EN BÜYÜK TERÖR SALDIRISI: Hukuk devletini ve demokrasiyi hedef alan bu girişim, bir askeri darbeden öte tüm toplum tarafından ülke tarihinin yaşadığı en büyük ve en organize terör saldırısı olarak algılanmıştır"

Mektupta FETÖ’nün 100’ün üstünde ülkede örgütlendiği belirtildi, terör örgütünün ekonomik gücü ve sindirme politikalarına değinildi.

"FETÖ'NÜN CİROSU 25 MİLYAR DOLAR: Rakibi olarak gördüğü askerler, polisler, sivil bürokratlar, siyasetçiler ve gazeteciler ile kendisine yardımda bulunmayan çok sayıda işadamını, açtığı çete davaları yoluyla sindirmiş ve hapse atmıştır. Yıllık yaklaşık 25 milyar dolarlık ciroya ulaşmayı başarmış, her türlü yasadışı dinleme ve izlemeler gerçekleştirmiştir."

Mektubun sonunda ülkelere Türkiye’yi FETÖ ile mücadelede yalnız bırakmamaları konusunda çağrı yapıldı.

ulusalkanal.com.tr

Çağlayan Adliyesi'nde görev değişimi Gündem ’Tarihçilerin Kutbu’ için bir tören daha Gündem Uludere'den de FETÖ'cü çıktı Gündem Sevgilisini öldürüp intihar etti Gündem