"Yıllık 37 bin dolar kazanan bir öğretmen nasıl olur da tek seferde 2 bin 500 dolar bağış yapar?"

"Yıllık 37 bin dolar kazanan bir öğretmen nasıl olur da tek seferde 2 bin 500 dolar bağış yapar?" Fethullah Gülen cemaatine mensup kişilerin Amerikalı siyasetçilere yaptığı bağışlar, ABD'nin önde gelen gazetelerinden USA Today'a konu oldu. Gazete, kar amacı gütmeyen kuruluşlarda çalıştıkları öne sürülen kişilerin hem Cumhuriyetçilere hem de Demokratlara bağışlar yaptığını yazdı.

Abone ol

Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen kişilerin ABD’li kongre üyelerine yaptığı bağışlar, ABD basınına konu oldu.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden USA Todayi yıllık geliri 37 bin dolar olan bir öğretmenin ABD'li siyasetçilere nasıl 2 bin 500 dolar bağış yapabileceğini yazdı.

Habere göre bağışçıların bazıları cemaate bağlı okullarda bazıları da kar amacı gütmeye kuruluşlarda çalışıyor. İddiaya göre, hem Cumhuriyetçilere hem de Demokratlara bağışlar yapan Gülen Cemaati mensupları, Demokrat Partili Teksas Milletvekili Henry Cuellar’a da 7 Ekim 2013 tarihinde 22 bin 500 dolar bağışladı.

2 bin 500 dolar bağış yapan kişilerden biri de Ohio eyaletinin Toledo kentindeki bir Gülen okulunda öğretmenlik yapan Akif Camizci’ydi. Eyalet kayıtlarına göre Camizci yılda sadece 37 bin dolar kazanıyor.

Bağış yapan bir başka kişi ise Illinois eyaletinin Mount Prospect kentinde bulunan Ortabatı Türk Amerikan Vakfı Başkan Yardımcısı Bilal Ekşili.

Kayıtlara göre Ekşili, ABD'li bir siyasetçiye tek seferde 5 bin dolar bağış yaptı. Oysa vakıf, Ekşili’nin kazancı yılda 31 bin 592 dolardı.

Brüksel'de üst düzey terör alarmı! Dünya Almanya'da patlama: Ölüler var Dünya Mali'de 3 günlük yas ve 10 günlük OHAL ilan edildi Dünya Dışişleri Bakanlığı'ndan Mali açıklaması Dünya