Kremlin'den Türkiye açıklaması

Halep'in batısında operasyonlarına hız veren Suriye Ordusuna ait bir helikopter daha düşürüldü. "Siviller öldürülüyor" haberlerine Kremlin'den tepki geldi. Sözcü Peskov, Suriye'nin terörle mücadele ettiğini belirtti. Peskov, Türk ve Rus liderlerin İdlib konusunu bu hafta görüştüklerini belirterek, "Rusya ve Türkiye, İdlib’deki duruma ilişkin yakın temas halindeler." dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'a Pazar günü Almanya'da görüşmesi bekleniyor.

Abone ol

İdlib krizinde saha askeri hareketlilik ve masada diplomatik temaslar hız kazandı. Gerginliği azaltmak ve uzalaşı varmak için taraflar tüm kozlarını kullanıyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, İdlib'de sivillerin hedef alındığı iddialarına yanııt verdi.

Dışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus Mevkidaşı Sergey Lavrov, Münih Güvenlik Konferansı Almanya'da bir araya gelecek. Pazar günü gerçekleşecek Çavuşoğlu-Lavrov görüşemesinde gündem İdlib olacak.

Siyasi temaslar devam ederken sahada Türkiye askeri takviye, Suriye ordusu ise İdlib çemberi için ilerliyor. Halep'in batısında operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Zaman zaman sıcak temasların yaşandığı bölgede Suriye'ye ait bir helikopterin daha düşürüldü.

Halep-Şam karayolunun kontrol altına alan Suriye ordusu rotasını, Türkiye sınır hattına doğru, Atarib ve Cilvegözü-İdlib yoluna çevirdi.

Şam, TSK'nın ikmal ve ulaştırma hattı olarak kullandığı yolu ele geçirerek İdlib'i kuzeyden kuşatmak istiyor.

ulusal.com.tr

2020'nin Ocak ayı 141 yılın sıcaklık rekorunu kırdı Dünya Pentagon'dan Meksika sınırına duvar için 3,8 milyar dolar fon Dünya Ölümcül virüs can almaya devam ediyor: 1381 ölü Dünya Suriye devlet televizyonu duyurdu! İsrail'den yeni saldırı Dünya