Binali Yıldırım saldırıyı yapan terör örgütünü açıkladı

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen canlı bomba saldırısının ardından açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

Bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda saat 21.22 sıralarında meydana gelen patlama sonucu şu ana kadar yapılan tespitlere göre 36 kişi hayatını kaybetmiştir.

Yaralılar bölgedeki değişik hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Bu vesileyle hayatını kaybeden bütün sivil insanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum.

Terörün küresel bir tehdit olduğu bu olayda bir kez daha apaçık ortaya çıkmıştır. Bu saldırı masum insanları hedef alan, alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı bir dönemde, ayrıca komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi manidardır.

Bir kez daha anlaşılmıştır ki terör bütün ülkeleri tehdit eden küresel bir olaydır ve terörle mücade de küresel ölçekte sürdürülmelidir.

Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce sahiptir.

Emareler DEAŞ terör örgütü işaretmekle beraber, incelemeler sürmektedir. Hava trafiği normale dönmüştür. Teröristler ticari taksiyle havalimanına gelmiş ve eylemlerini gerçekleştirmiştir.

Bekir Bozdağ: 31 kişi hayatını kaybetti, 147 yaralı var Gündem Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısıyla ilgili AB ve NATO'dan açıklama Gündem Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını anlattı Gündem Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama Gündem