Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı'ndan çarpıcı açıklama

"Türkiye kendi ayağına kurşun sıkıyor!" Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Suriye uçağının düşürülmesini bu sözlerle değerlendirdi. Müdahalenin Suriye’deki terör gruplarını rahatlattığını belirten Pekin, “Bu terör gruplarına fiili yardımdır. Şu anda Türkiye fiilen teröristlere yardım etmektedir” dedi.

Abone ol

Suriye savaş uçağının düşürülmesi, bölgedeki terör gruplarının önünü açtı. PKK’nın Suriye kolu olan PYD ve El Kaide’ye bağlı gruplar, sınır hattında hakimiyet sağladı.

Esad yönetimi hedef alınarak uçağın düşürülmesi PKK’nın özerklik ilanına destek olarak değerlendirildi. Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin Aydınlık gazetesindeki köşesinde çarpıcı analizler yaptı.

"Suriye uçakları kendi ülkesini teröristlerden korumaya çalışırken onlara yönelik saldırı, onların bölgeden uzaklaşmasına yol açar. Bu da terör gruplarına fiili yardımdır. Karşı tarafın uçaklarının hareketinin engellenmesi teröristleri rahatlatır, yolunu açar. Şu anda Türkiye fiilen teröristlere yardım etmektedir."

Emekli Korgeneral Pekin, Suriye uçaklarından düşmanca bir hareket olmadığını belirtti.

"Suriye’den düşmanca bir harekât yok. Bu savaş uçakları için 1 km 3-4 saniyelik bir süredir. Düşmanca bir tutum olmadan angajman kuralları bahanesiyle uçağın düşürülmesi doğru değil. İsrail uçakları da, Yunanistan uçakları da Türkiye hava sahasını ihlal ediyor. Onlara niye aynı muamele yapılmadı?"

Emekli Korgeneral Pekin, Şam yönetiminin zayıflamasının PKK ve El Kaide’ye yarayacağını belirtti, "Bu da Türkiye’nin bütünlüğünün tehlikeye girmesidir. Türkiye kendi ayağına kurşun sıkıyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Bakın Erdoğan bu sefer CHP'yi neyle suçladı Gündem Bahçeli Adana turunda Gündem Apo'yu sorgulayan komutan: Böldürmeyeceğiz Gündem Öcalan'ın ses kayıtları açılımın yasa dışı olduğunu ortaya koydu Gündem