Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün: Bu salgın ülkemiz çiftçisini üretime geri döndürme açısından bir fırsat

Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün Ulusal Kanal’da Can Karadut’un sunduğu Günaydın Türkiye programına konuk oldu.

Abone ol

Türkiye’de gıda güvenliği ve gıda üretimindeki son duruma ilişkin Ergün, "Biz ülkemiz açısından üretimin hep ön planda olmasını ve artmasını talep etmiştik. İthalatın üretimimizin önüne geçmemesini dile getirdik. Bugün de üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Biz çiftçiler olarak üretmek zorundayız. Bu konuda da devletimiz bizlere daha fazla sahip çıkıp üretim alanlarını daha fazla geliştirmelidir. Bu salgın ülkemiz çiftçisini üretime geri döndürme açısından bir fırsattır" diyerek gelecek hakkında olumlu adımlar atılabileceğinin altını çizdi.

Üretim sisteminin işleyişine ilişkin olarak Ergün, "Bizim Avrupa’ya kıyasla insan gücümüz ve çiftçi varlığımız daha üstün. Genç nüfusumuzu şehirden kırsallara indirebilirsek üretim kapasitemizi de arttıracağımızı düşünüyorum. Bu süreçte herkes tarlalarına dört elle sarılmaya başladı. Türk çiftçisinin her şeyini milletine vermeye hazır olduğunu biliyorum. Bu süreci el birliğiyle devam ettirmek ve üretmek zorundayız. Avrupa her ne kadar teknolojik olarak bizden üstün olsa da bizim farkımız genç nüfusumuz ve insan gücümüzdür" dedi.

Ergün,"Her şeyden önce devletimiz bu konudaki fırsatçılara müdahele etmek zorundadır. Sokağa çıkma yasaklarının da fiyatlara yansıdığını görüyoruz. Kuru soğan ve sarımsak özelinde ise ithalatın yasaklanmasının etkilerini gördüğümüzü düşünüyorum. Üretici ve tüketici arasındaki fiyat farkının kapanması için devletimizin bazı önlemler alması gerekiyor. Tarım Kredi Kooparatifleri bu sürece daha aktif katılmalıdır. Ayrıca devletimizin üretici ile sözleşmeli tarım yaparak üreticilere alım garantisi vermesi olumludur. Bu virüs sürecinde üreticinin üstüne düşeni yapıp enfilasyonu engelleyeceğini düşünüyorum. Yeter ki üretim planlamamızı yapalım" diyerek enflasyonun gıda fiyatlarına yansımalarını değerlendirdi.

ulusal.com.tr

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Gündeş son yolculuğuna uğrulandı Yurt Suudi Arabistan'da mahsur kalan 64 tır şoförü İskenderun'a getirildi Yurt Kırıkkale'de karantina süresi dolan 336 kişi evlerine gönderiliyor Yurt Gaziantep'te büyük operasyon Yurt