Arınç'a suikast bahanesiyle Seferberlik Tetkik Kurulu'nu 4 yıl takibe aldılar

Kozmik oda aramasının yapıldığı soruşturma kapsamında Türk Ordusu'nun kritik birimlerinden Seferberlik Tetkik Kurulu ve personelinin 4 yıl boyunca takibe alındığı ortaya çıktı. İşlemi yapan ise devlet güvenliğini tehlikeye atacak bilgileri sızdırmak suçundan incelemeye alınan savcı Mustafa Bilgili.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en kritik birimlerinden Seferberlik Tetkik Kurulu'nun 4 yıl boyunca takibe alındığı ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başlatılan soruşturmada Seferberlik Tetkik Kurulu’na bağlı çok sayıda askeri ve sivil personel için teknik ve fizik takip kararı alındığı anlaşıldı. Takibe alınan isimler arasında sniper olarak bilinen keskin nişancılar da yer aldı. Soruşturmayı başlatan Savcı Mustafa Bilgili, Seferberlik Tetkik Kurulu ve personelini “derin devletin kolları” şeklinde tanımlaması dikkat çekti. Savcı Bilgili'nin başvurusu üzerine çıkarılan mahkeme kararı ile kurum personeli sadece izlemeye alınmadı, tüm faaliyetlerin kamera ile kayıt altına alındı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre teknik ve fiziki takip dosyanın yeni savcısı takipsizlik kararı verene kadar 4 yıl sürdü.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, soruşturmayı başlatan Savcı Bilgili hakkında devletin güvenliğini tehlikeye atacak nitelikteki belgelerin yasa dışı kopyalanması nedeniyle inceleme başlatmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek, Arınç'ın sözlerini değerlendirdi: Bölenler bölünüyor! Gündem Silah bırakma yok, sadece Türkiye'de çatışmasızlık için kongre çağrısı var Gündem Devlet Bahçeli yeniden MHP Genel Başkanı seçildi Gündem MHP Eski İl Başkanı, Emekli Müftü Vatan Partisi'nden milletvekili aday adayı oldu Gündem