Devlet Bahçeli, Strazburg'a gitmek isteyen MHP'li vekili böyle tehdit etti

Abone ol

Deneyimli gazeteci Sabahattin Önkibar, Aydınlık gazetesindeki köşesinde Strazburg'daki AİHM Büyük Daire'de görülen Perinçek-İsviçre davasını kaleme aldı.

Önkibar yazısında Strazburg’a gitme talebinde bulunan Yusuf Halaçoğlu'nun Bahçeli tarafından tehdit ettiğini iddia etti.

Önkibar'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Devlet Bahçeli, Strazburg’daki yargılamada “Ulusalcı dalgayı aşacağız” deyip Ermeni diasporasına AİHM’de Ergenekon iddianamesi ile malzeme tedarik eden F tipi örgüt ve onun ardındaki küresel irade ile beraber saf tutuyor.

Nasıl mı?

Avrupa Konseyi görevi bağlamında Strazburg’da bulunan MHP milletvekiline duruşma salonuna gitmesini yasaklayarak.

Oysa aynı konumdaki AKP ve CHP’li milletvekilleri oradaydılar çünkü söz konusu olan Türkiye’ye atılan rezil bir soykırım çamuruydu.

Strazburg’da yargılanan ise aslında Doğu Perinçek değil onun şahsında Türk milleti ve tarihiydi.

Devlet Bahçeli buna rağmen Ermenicilerle beraber saf tutarak sadece emperyalizme taşeronluk yapmadı aynı zamanda Lozan’da yürüyen merhum Mehmet Gül ve Rauf Denktaş’ın ruhunu incitti.

Bir bilgi daha; Bahçeli, İsviçre’nin tehdit ettiği Türk Tarih Kurumu eski Başkanı ve MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun ısrarla Strazburg’a gitme talebine karşı çıkarak “İstifa et, öyle git” demiş!

ulusalkanal.com.tr

''Bir Türk olarak gururlanıyorum'' Gündem Perinçek'in emperyalizme karşı savaşı! Gündem AKP'li Tayyar ve Metiner'e "ihanet" uyarısı! Gündem Nihat Kazanhan'ı kim vurdu? İşte vurulma anı görüntüleri Gündem