Suriye ve Irak'taki çatışmalara katılanlara ilişkin bir rapor yayınladı

Avrupa Terör Analiz Merkezinin yayınladığı bir rapora göre 2013'ten bu yana Avrupa ülkelerinden toplam 7 bin kişi çatışmalara katılmak için Suriye ve Irak'a gitti. Rapora göre Bu kişilerden yüzde 70'ini İngiltere, Almanya ve Fransa'dan gidenler oluşturuyor.

Abone ol

Avrupa Terör Analiz Merkezi, 2013'ten bu yana Avrupa ülkelerinden Suriye ve Irak'taki çatışmalara katılanlara ilişkin bir rapor yayınladı.

Rapora göre; Avrupalı veya Avrupa'da yaşayıp Irak ve Suriye'deki çatışmalara katılanların sayısı 7 bin. Bu sayının yüzde 70'ini ise İngiltere, Fransa ve Alman vatandaşları veya bu ülkelerde ikamet edenler oluşturuyor. Rapor gidenlerin bin 500'ünün ise Avrupa'ya geri döndüğünü gösteriyor.

Suriye ve Irak'a gidenlerden 2 bin 183'ü Fransa'dan, bin 700'ü İngiltere’den, 870'i Almanya’dan, 614'ü Belçika’dan. Geri kalanların ise İsveç, Avusturya, Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinden olduğu açıklandı.

Raporda Fransa'dan gidenlerin 200'ünün çatışmalarda hayatını kaybettiği 700 kişinin ise halen Suriye ve Irak'ta olduğu belirtildi.

Fransa'dan çatışma bölgelerine giden 982 kişi ile ilgili birleştirilmiş 324 davanın devam ettiği 74 kişinin ise mahkum edildiği ifade edildi.

Raporda Avrupa'dan giden kişilerin hangi terör örgütüne veya gruba dahil olduğuna dair bilgi verilmedi. Ancak bu kişilerin büyük çoğunlukla IŞİD veya PKK/PYD terör örgütlerine katıldığı tahmin ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

ABD: El Kaide'nin önemli isimlerinden birisini vurduk Dünya ''ABD sorumluluğu başkasına yüklüyor'' Dünya Almanya yüzünü Avrasya'ya döndü Dünya Rusya'nın Şam Büyükelçiliği'ne saldırı Dünya