Haşim Kılıç siyasete mi giriyor?

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç siyasete mi girecek? Girerse hangi partiden aday olacak? Kılıç’ın kamuda çalışanların aday adaylığı için son gün olan 10 Şubat’ta emekliliğe ayrılması bu soruları akıllara getirdi. 3 dönem kuralına takılan AKP’lilerin liderlik teklif ettiği Kılıç’ın CHP’den adaylık için kulis yaptığı konuşuluyor.

Abone ol

Seçime üç ay var ama siyaset kulisi hızlandı. 7 Haziran’da yapılacak genel seçime güçlü girmek isteyen partiler kamuoyunda öne çıkan isimlere teklif götürmeye hazırlanıyor. Bunlardan biri de eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç.

Haşim Kılıç’ın daha süresi olmasına rağmen kamuda çalışanların aday adaylığı için son gün olan 10 Şubat’ta emekliliğe ayrılması siyaset kulislerini yeniden hareketlendirdi.

Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre AKP’de 3 dönem kuralına takılan milletvekillerinin önemli isimleri, Haşim Kılıç’a liderlik teklif etti. Ancak Kılıç bu teklife yanıt vermedi. Haşim Kılıç için bir grup CHP’linin de kulis yaptığı belirtildi. CHP’de seslendirilen bu görüş doğrultusunda Kılıç’ı CHP’ye ikna etmek için de çaba içinde olanlar bulunduğu ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan neden Houston'a indi? Gündem Beşir Atalay sinyali verdi: Değişiklik olabilir Gündem Kan donduran vahşetin sır perdesi aralanıyor! Gündem Dursun Çiçek Yargıtay üyelerini şikâyet etti Gündem