Bağdat’ta Türk mallarının alımı yasaklandı

Musul'a askeri sevkiyatı nedeniyle yaşanan kriz, "Türk mallarına boykot"a neden oldu. Bağdat İl Meclisi, Türk mallarının kente ithalini yasakladı.

Abone ol

Peşmergeye eğitim vermek için Musul yakınlarındaki Başika kampına asker sevk edilmesine tepki olarak, Bağdat"Türk mallarının boykot" etme kararı aldı.

Asker sevkiyatı, Irak merkezi hükümetinin tepkisini çekmiş, AKP hükümeti ise sevkiyatın daha önce yapılan ikili anlaşmalar ve merkezi hükümetin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini savunmuştu. Karşılıklı açıklamalar sürerken ilk somut yaptırım kararı Bağdat il Meclisi'nden geldi.

Kriz nedeniyle Irak’ın başkenti Bağdat’ta Türkiye’den gelen mallara ambargo konuldu. Bağdat İl Meclisi, Türk mallarının kente ithalini yasaklanmasına karar verdi. Yasak, Türk firmalarıyla herhangi bir sözleşme yapılmamasını da öngörüyor.

Irak, ithalatının neredeyse yüzde 50'sini Türkiye'den yapıyor. Ambargo kararı, tüketicilere doğrudan bir yasak getirmiyor. Henüz yerel düzeyde kalan ambargo kararının ekonomiyi önemli ölçüde etkilemesi beklenmiyor.

ulusalkanal.com.tr

Azerbaycan açıkladı: Biz düşürdük Dünya Baş sanık itiraf etti Dünya Ege'de facia: Çok sayıda kişi öldü Dünya ABD'den vize kararı Dünya