Azerbaycan'daki FETÖ yapılanması

Azerbaycanlı gazeteci-yazar Agil Alesger, ülkesindeki FETÖ yapılanmasını isim isim deşifre etti. Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Alesger, Azerbaycan İletişim Bakanlığı'nda görevli üst düzey bürokrat Elnur Aslanov'un Amerikan gizli servisi CIA ile yakın ilişki içinde olduğunu vurguladı. Alesger, FETÖ'cü Aslanov'un, Azerbaycan'ın bütün devlet yazışmalarına ulaşabildiğini de belirtti.

Abone ol

Azerbaycan'daki FETÖ yapılanmasını araştıran gazeteci-yazar Agil Alesger, örgütün devlet içindeki yapılanmasıyla ilgili Ulusal Kanal'a çarpıcı açıklamalar yaptı.

Alesger, FETÖ'nün Azerbaycan yapılanmasındaki en kritik isimlerden birinin Elnur Aslanov, olduğunu söyledi.

Agil Alesger, Aslanov'un hem Amerikan gizli servisi CIA (Siayey) hem de ABD Başkan adayı Hillary Clinton ile yakın ilişki içinde olduğunu vurguladı.

Aslanov'a yakın isimler de CIA ve Clinton'la yakın ilişki yürütüyor.

Azerbaycanlı yazar, FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından 2014 yılında görevden alınan Elnur Aslanov'un örgüt tarafından başka bir göreve getirildiğini söyledi.

Alesger, Azerbaycan İletişim Bakanlığı'nda üst düzey bir göreve yerleştirilen Aslonav'ın devletin gizli bilgilerine ulaşabildiğini kaydetti.

Alesger, Elnur Aslanov'un yanı sıra yine FETÖ'cü annesi Rabiyat Aslanov'un da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlaşmak için Putin'e yakın bir isimle evlendiğini de açıkladı. 3 ay süren evliliği sonlandıran ise durumu fark eden Azerbaycan devleti oldu.

Azerbaycanlı yazar, Cumhurbaşkanı Aliyev'e yakın Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin başkanı Ferhad Mehmedov'un da FETÖ'cü olduğunu ifade etti.

Haber: Deniz Adalı

Kamera: Şengül Derin​

ulusalkanal.com.tr

Rusya: Suriye’de ateşkes 19.00’da başlayacak Dünya Rusya'dan Türkiye açıklaması: Cevap bekliyoruz Dünya Tutkal problemi seçim erteletti Dünya Paris'te nezaket zabıtası dönemi başlıyor Dünya