İstanbul'da şarbon şüphesi

Şarbon hastalığı İstanbul'da da görüldü. 48 kişiye yapılan tetkikler sonucu 6 kişide deri lezyonları tespit edildi. Şarbonlu hayvanların bulunduğu işletme karanti altına alındı.

Abone ol

İstanbul Silivri'de şarbon hastalığı görüldü. 6 kişi de deri lezyonu tespit edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Bakan, Silivri'de şarbon hastalığı olan hayvanla temas eden 48 kişinin hastanelerde muayene edildiğini duyurdu. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra 6 vakada deri lezyonları görüldüğü belirlendi.

Kurbanların alındığı, Balaban ve Sancaktepe Mahalleleri de karantina alında alındı. Yaklaşık 10 kilometreyi kaplayan alanda bulunan 3 bin 500 hayvan da bugün aşılanacak.

Çanta Köyü Sancaktepe Mahallesi’nde anons yapıldı. Şarbon hastalığı nedeniyle besicilerin hayvanlarını dışarıya bırakmamaları istendi.

Jandarma ekipleri kurbanın alındığı bir çiftliği belirleyerek inceleme başlattı.

Bakteriyel bir hastalık olan Şarbon, ot yiyen hayvanlar ile temasta bulunulması durumunda ortaya çıkıyor. Erken dönemde teşhis edilirse tedavi ile iyileşme şansı var.

Deri şarbonu olan hastalarda ise, yaraların olduğu deri bölgesine pansuman yapılarak tedavi ediliyor.

ulusal.com.tr

Kılıçdaroğlu ailesinin mutlu günü Gündem Van'da etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlikleri açıklandı Gündem Koray Aydın’ın ekibi tasfiye mi ediliyor? Gündem Erdoğan: FETÖ mevcut olduğu tüm ülkeler için büyük tehdit Gündem