Cem Karaca'sız 12 yıl!

Türk müziğinin efsane ismi Cem Karaca 12 yıl önce ayrıldı aramızdan... Unutulmaz besteleri ve efsane yorumu ile 7'den 70'e herkesin dinlediği Karaca, ölüm yıldönümünde unutulmadı. Sosyal medyanın gündemine oturan usta sanatçının, birçok şarkısı sevenleri tarafından paylaşıldı.

Abone ol

Türk rock müziği sanatçısı, besteci, tiyatrocu, sinema oyuncusu Cem Karaca, ölümünün 12. yıldönümünde de unutulmadı.

Sosyal medyanın gündeminde en üst sıralarda yer alan efsane ismin birçok şarkısı sevenleri tarafından paylaşıldı.

Anadolu ezgileriyle rock müziğini harmanlayarak Anadolu rock türünün kurucularından olan usta sanatçı, 7'den 70'e herkesin beğenisini kazandı.

İlk sahne deneyimini 1962 yılında Beyoğlu Spor Kulubü'nde yapan usta sanatçı, Kardaşlar ve daha sonra efsane müzik grubu Moğallar ile birlikte daha da ünlendi.

1 Mayıs marşını söylediği için tepkileri üzerine çeken Cem Karaca için 12 Eylül 1980 darbesi sonrası sürgün yılları başladı. 29 Haziran 1987'de Türkiye'ye dönen usta sanatçı en çok sattığı "Merhaba Gençler" ve "Her Zaman Genç Kalanlar" albümlerini çıkardı.

Milyonlarca hayranı bulunan usta sanatçı, hayatının hiçbir döneminde müzikten ve sevenlerinden uzak kalmadı. Birçok farklı müzik grubu ile sahne alan Cem Karaca, 8 Şubat 2004 sabahı, solunum ve kalp yetmezliği sebebiyle geçirilen kalp krizi nedeniyle aramızdan ayrıldı.

Geride yüzlerce eser bırakan Karaca, 2004 yılında Karacaahmet Mezarlığı’nda babası ile aynı mezara defnedildi.

ulusalkanal.com.tr

25 yılda topladığı eserleri sergilemek için evini müzeye çevirdi Kültür Sanat 5 yeni film izleyici ile buluştu Kültür Sanat Yüzyıllardır sönmeyen gelenek "Pıngıdık" Kültür Sanat Bursa'da tarihi eser operasyonu Kültür Sanat