AKP'den gizli tanık düzenlemesi

Ergenekon soruşturmalarının hemen öncesinde devreye sokulan gizli tanıklık uygulamasında yeni bir dönem başlıyor.

Abone ol

2008’de yasal altyapıya kavuşturulan ‘gizli tanık’ düzenlemesi Ergenekon davasında yaşanan skandallarla oldukça tartışıldı. Hükümet davanın sona ermesinin ardından gizli tanıklarla ilgili yasal düzenleme yapmaya başladı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, tartışmaların önüne geçmek isteyen İçişleri ve Adalet Bakanlıkları bir çalışma başlattı. Yeni çalışmada Almanya modelinin örnek alınacağı belirtildi. Böylece Türkiye’deki sistemin Almanya ve Avrupa Birliği'ne uyumlu olması sağlanacak.

Tanık Koruma Kapasitelerinin Güçlendirilmesi adıyla başlatılan eşleştirme projesinden Emniyet, Jandarma ve Adalet Bakanlığı yararlanacak.

Toplam bütçesi 1 milyon euro olan proje kapsamında 18 aylık çalışma yürütülecek. Bu aşamada Almanya’daki tanık koruma uygulamasında görev yapan uzmanlar, Türk görevlilere eğitim verecek. İlk aşamada, 6 aylık periyotlar halinde 240 Türk görevli eğitim alacak.

Örnek alınan Almanya modelinde; Gizli Tanığa yasal danışman atanması, gizli tanığın kimliğinin savunma avukatlarına bildirilmesi ve gizli tanığın sorgulandığı her aşamada savunma avukatlarının da yer alması gibi farklılıklar bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

Firarın faturası personele kesildi Gündem “AKP'de saygı yok“ Gündem Gülsuyu Gözaltıları Adliyede Gündem Yeni 'Paket' geliyor! Gündem