95 TSK personeline 'Bylock' gözaltısı

FETÖ’nün, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki yapılanmasına yönelik soruşturmada, örgütün şifreli haberleşme programı Bylock’u kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkarılan 243 kişiden 95’i yakalandı. Şüphelilerin evlerinde de arama yapıldığı öğrenildi.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında "ByLock" kullandıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı çıkartılan 243 TSK personelinden 95’i yakalandı.

İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı kararla 54 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde de aramalar yapıldığı öğrenildi.

Şüpheliler arasında 8 albay, 3 yarbay, 11 binbaşı ve 11 yüzbaşının bulunduğu belirtildi.

Daha önce de kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlıklarında çeşitli rütbelerde görevli 295 subay ve 280 astsubay olmak üzere toplam 575 asker hakkında gözaltı kararı verilmişti. İstanbul merkezli 58 ilde düzenlenen operasyonlarda haklarında gözaltı kararı verilenlerden 351’i yakalanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Bahçeli ne dedi' sorusunu cevaplandırdı Gündem Ünlü yazar Beki İkala Erikli'nin katiline müebbet hapis cezası istendi Gündem Bingöl merkezli terör operasyonu: 10 gözaltı Gündem Kaymakam Güntepe, Tokat'a getirildi Gündem