PKK'nın sözde liderlerinden Duran Kalkan: PKK'ya karşı birleştiler

Vatan Partisi'nin hem bölgesel işbirliği için attığı adımlar hem de yurt içinde PKK'ya karşı mücadeledeki kararlılığı bölücü terör örgütünü rahatsız etti. PKK'lı Duran Kalkan, "Türkiye, Suriye ve İran'ın Cezayir'de PKK'ya karşı bölgesel işbirliği için anlaştığını" belirtti. Kalkan, görüşmelere Vatan Partisi'nin öncülük ettiği soruya ise saldırgan bir tutumla yanıtladı

Abone ol

Önce PKK çizgisinde yayın yapan Özgür Gündem Gazetesi, sonra da doğrudan PKK Vatan Partisi'ni hedef aldı. Vatan Partisi'nin bölgesel işbirliği ve terörle mücadele yolunda attığı adımlar PKK'da rahatsızlık yarattı.

PKK'nın sözde liderlerinden Duran Kalkan, Yeni Özgür Politika Dergisi'nde takma isimle kaleme aldığı yazıda, Türkiye, Suriye ve İran'ın PKK ve uzantılarına karşı bölgesel işbirliği için anlaşmaya vardığını belirtti, "Kürdistan'ı engellemeye çalışacaklar" dedi.

Duran Kalkan yazısında Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın ABD ve PYD'ye yönelik restini hatırlattı Erdoğan'ın da benzer bir tavır içinde olduğunu söyledi. Kalkan, bu iki ülkenin PKK'ya karşı birleştiğini belirtti.

"Cezayir'de İran, Türkiye ve Suriye yönetimleri görüşmüş ve Kürtlere karşı ortak tutum ve politika yürütmede anlaşmışlardır" diyen Kalkan, amacın Kürdistan'ın engellemek olduğunu ifade etti.

Cezayir görüşmesinin tarihsel bir temeli olduğunu söyleyen Kalkan, görüşmelere Vatan Partisi'nin öncülük ettiğine ilişkin bir soruya ise saldırgan tutumla yanıt verdi.

6 Haziran'da da PKK'ya yakın Özgür Gündem Vatan Partisi'nin manşetinden hedef almıştı. Ocak ayından bu yana Şam-Ankara arasında 4 görüşme yapıldığını aktgaran gazete, görüşmelerin Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin aracılığıyla yapıldığını yazmış ve Türkiye'yi görüşme noktasına getiren faktörün Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler olduğunu ifade etmişti.

ulusalkanal.com.tr

pkk
PKK'lı teröristler saldırdı, TSK anında karşılık verdi Gündem Atalay Filiz'in İzmir'de yakalanmadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı Gündem Seri katil Atalay Filiz'i yakalatanlara Esnaf Odası'ndan Cumhuriyet altını Gündem Şırnak’ta operasyonlara katılan askerler birliklerine dönüyor Gündem