Adım adım cinayet

Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasının nedenlerini sıralayan bilirkişi raporunda kesin sonuca ulaşıldı. Raporda işçilerin adım adım ölüme gönderildiği ortaya çıktı. Olayda, asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması NCA ve uzmanları da tali kusurlu bulundu.

Abone ol

Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasında, işçilerin göz göre göre ölüme gönderildiği ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaşan ve 7 uzmanın imzasını taşıyan 12 sayfalık raporda kesin sonuca ulaşıldı. Asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması NCA ve uzmanları da tali kusurlu bulundu.

Milliyet gazetesinin haberine göre, asansör faciası geliyorum dedi. İlk kaza, 29 Mayıs'ta yaşandı. Bu kazada, 10 işçinin hayatını kaybettiği faciada olduğu gibi asansörün fren sistemi çalışmadı. İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı sorumlusu Haluk Okur şirketi uyardı, "Asansördeki frenleme sistemi gözden geçirilmezse, hatalar ciddi kazalara dönüşebilir" dedi.

İlk kazanın ardından şirkete bir uyarı daha geldi. İş güvenliği uzmanı Emre Öz, faciadan yaklaşık 1 ay önce, Torunlar şirketine tüm asansörlerin arızalı olduğunu bildirdi.

''Gerekli kontroller yapılsaydı kaza önlenirdi'' ifadelerinin yer aldığı raporda, proje sahibi Torunlar GYO, asansörlerin kiralandığı Geda Major ile iş güvenliği firması NCA’nın kusurları sıralandı.

Rapora göre, asansör le ilgili çalışanlara yeterli eğitim verilmedi, asansörlerde düzenli kontrol ve risk değerlendirilmesi yapılmadı, fren sistemi çalışmadığı halde asansörler işletilmeye devam etti, iş güvenliği uzmanı Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’ne tehlikelerle ilgili bildirimde bulunmadı.

ulusalkanal.com.tr

Dokuz ayda 3 bini geçti! Gündem İlk iş 'tezkere' Gündem Yanan alana ikinci otel Gündem ABD özel kuvvetleri PYD’yi eğitiyor Gündem