İran'dan Zencani'ye şok!

Türkiye'deki yolsuzluk operasyonuyla ismi gündeme gelen İranlı işadamı Babek Zencani'ye ait Keşm Havayolları'na el konuldu. Şirketin İran Petrol Bakanlığı’na devredildiği açıklandı.

Abone ol

İran’ın Keşm Serbest Bölgesi Başkanı Ali Ekber Şabanifer, Babek Zencani'ye ait Keşm Havayolları'nın Petrol Bakanlığı’na devredildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada; Zencani'nin devlete olan borcu karşılığında şirketin Bakanlığa devredildiği belirtildi. Şabanifer, Keşm Adası'ndaki Zencani'ye ait 5 yıldızlı bir otelin de borcundan dolayı Serbest Bölge'ye iade edileceğini ifade etti.

İran'da yolsuzluk soruşturmalarının odağında bulunan iş adamı Zencani, 30 Aralık 2013'te tutuklanarak Tahran'daki Evin Cezaevi’ne gönderilmişti.

İran'da 70'e yakın şirkette hisseleri bulunan Zencani, petrolden elde edilen geliri, İran merkez bankasına eksik aktarmakla suçlanıyor.

Zencani, Türkiye’de Rıza Sarraf’ın ortağı olarak tanınıyor.

ulusalkanal.com.tr

Bu toprakların asaleti için HAYDi STRAZBURG’A Gündem Tüketicilere iyi haber! Artık o ücreti ödemeyeceksiniz! Gündem Antalya Barosu'ndan Adalet Nöbeti Mimarına Özel Hukuk Ödülü Gündem O bölge IŞİD'den temizlendi Gündem