Danışmandan soykırım çıkışı

Türkiye Papa Francesco'nun soykırım çıkışını tartışırken Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Maçupyan da 1915 olaylarına "soykırım" dedi. Mahçupyan, "Bosna ve Afrika ’da yaşananların soykırım olduğu kabul edilirken, 1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememek imkânsız" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Papa Francesco "Ermenilere soykırım yapıldı" dedi, Türkiye bu sözlere sert tepki gösterdi. Ancak Başbakan Davutoğlu'nun başdanışmanı Etyen Mahçupyan, konuyla ilgili aksi yönde bir açıklama yaptı. Mahçupyan da tıpkı Papa gibi, Ermenilere soykırım yapıldığını ileri sürdü.

"Bosna ve Afrika’da yaşananların soykırım olduğu kabul edilirken 1915’te Ermenilere yapılanlara soykırım dememenin imkânsız"

Davutoğlu'nun başdanışmanı, "soykırım" kelimesinin artık siyasi olmaktan ziyade, psikolojik bir anlam taşıdığını savundu. Ve yaşanmışlıklarla yüzleşmek gerektiğini söyledi.

"Asıl olan yaşanmışlıkla yüzleşmektir. Yaşanmışlığa bakmak ve buradan birlikte ders çıkararak geleceği birlikte üretmektir önemli olan. Yoksa kelimenin önemi yok. 100 yıl öncesine de bakarken birlikte bakabiliyorsak bu önemlidir. Bugün burada yaşayan insanların birbirini anlamaları, birbirlerine bakıp dokunabilmesidir esas olan"

uluısalkanal.com.tr

İhale ortada kaldı! Gündem TGB'lilere bir soruşturma daha Gündem Yargıdaki F tipi'ne inceleme Gündem Vatan Partisi'nin Kocaeli adayları konuştu: Yüzde 30 kararsız seçmenin kararı Vatan Partisi olacak Gündem