Ergenekon kumpasına operasyon: 12 gözaltı kararı

Ergenekon kumpasını kuranlara ilk operasyon yapıldı. İstanbul polisi FETÖ baskınlarının birinde önemli bilgilerin yer aldığı bir flash bellek ele geçirildi. Yapılan incelemede FETÖ'nün 2004 ve 2005 yılında ordu içinde yaptığı fişleme belgeleri bulundu. Bir başka belgede ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan tasfiye edilecek isimlerin listesi çıktı. Soruşturma kapsamında 8 ilde 12 FETÖ üyesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Abone ol

Ergenekon kumpasını kuran FETÖ'cülere ilk operasyon yapıldı. İstanbul merkezli 8 ilde 12 örgüt üyesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Hava Kuvvetleri'ndeki Karargah Evleri soruşturmayla Vatan Partisi ile askeri personele kurulan kumpasa ilişkin soruştruma yürütülüyordu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada çok önemli bir delil ele geçirildi. O delil, içeriği 2006 yılında oluşturulan bir flash bellekti.

Flash bellekte yapılan incelemede FETÖ örgütü üyelerinin 2004-2005 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki subay , astsubaylara ve öğretim görevililerine yönelik oluşturdukları fişleme belgesi bulundu. Listedeki isimlerin yanına "Arızalı- Alevi- Atatürkçü, Kazanılabilir v.b." şeklinde notlar alındığı görüldü.

Flash bellek içindeki bir başka belge ise FETÖ imamlarına aitti. FETÖ imanlarının öğrencileri hakkında aldığı notlar, FETÖ liderinin videolarını kaç kez izledikleri ve okudukları risale sayıları listelenlenmişti.

FETÖ üyelerinin yer aldığı bu listenin, 2006 yılında Hava Pilot Kurmay Yarbay Selami Selçuk Çakmaklı'ya teslim edildiği, daha sonra da sıralı komutanlara arz edildiği saptandı. Ancak listelerdeki isimler FETÖ'cü komutanlar tarafından korundu, listede olmayanlar ve FETÖ karşıtları da Karargah evleri kumpasında hedef alındı. Karargah Evleri kumpasının diğer hedefi de Vatan Partisi'ydi.

FETÖ imamlarının tuttuğu belgede isimleri geçenlerin çoğunluğunun ise "Bylock" kullanıcısı olduğu, yurt genelindeki fetö operasyonlarında tutuklu veya haklarında yakalama kararı bulunduğu tespit edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, askeri okullara öğrenci yetiştiren ve gönderen, ayrıca fişleme de yaptıkları değerlendirilen "Gezici, Eğitim Danışmanı, Doktor, Öğretmen, Ser Doktor/Ser Gözcü, ATM, BTM ve BBTM" yapılanması diye tabir edilen FETÖ birimlerine yönelik operasyon kararı aldı.

İstanbul Merkezli 8 İlde yürütülen operasyonlarda 12 FETÖ üyesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.Toplam 67 şüphelinin bulunduğu soruşturmada yeni operasyonların da yapılacağı belirtildi.

ulusal.com.tr

Hakkari'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi Gündem Başbakan Binali Yıldırım: Şaşırtan farklı gelişmeler yaşanabilir Gündem 'Türkiye, S-400’ü almayı kabul ederek NATO’ya yüz çevirdi' Gündem Bir haftada 79 terörist etkisiz hale getirildi Gündem