Floyd protestoları 1. ayında

George Floyd’un ölümünün ardından bir ay geçmesine rağmen Amerika Birleşik Devletleri’ndeki gösteriler devam ediyor. Eylemciler bu sefer de New York şehrinde Belediye Binası Otonom Bölgesi pankartı açtı.

Abone ol

Siyahi Amerikalı George Floyd’un polis şiddeti sonucu öldürülmesinin ardından tam bir ay geçti, fakat Amerika’daki iç karışıklık durdurulamadı.

New York’ta toplanan göstericiler geceyi belediye binasının yakınındaki parkta geçirdi. Polislere sağlanan finansal kaynağın kesilmesi talebinde bulunan eylemciler Belediye Binası Otonom Bölgesi pankartı açtı.

Bu arada ABD'de Federal Soruşturma Bürosunun, ülke genelinde düzenlenen gösterilerde "yabancı müdahalesi ya da etkisi olasılığını" araştırdığı bildirildi.

Amerika Birleşik Devletlerinde heykel kaldırma işlemleri devam ediyor. Son olarak ABD'nin Güney Carolina eyaletinde köleliği savunan eski başkan yardımcılarından John C. Calhoun’un (CON Sİ KELHUuN) heykeli, şehir meydanından kaldırıldı.

30 metreyi aşan heykelin kaldırılması esnasında Marion Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi bu anı telefonlarıyla kaydetti.

ulusal.com.tr

Lufthansa Hava yolu çalışanları sokağa indi Dünya Rusya'da Zafer Günü geçidi yapıldı Dünya Libya'da Hafter katliamı Dünya ABD'de göstericiler bayrak yakıyor Dünya