Enflasyon beklentiyi aştı

Türkiye İstatistik Enstitüsü enflasyon rakamlarını açıkladı. Ağustos ayında Tüketici Fiyat Endeksi 0,09 puan artışla yüzde 9,54'e, Üretici Fiyat Endeksi 0,42 puanlık artışla yüzde 9,88'e yükseldi. Ekonomi çevreleri Ağustos ayında enflasyonda bir miktar düşüş bekliyordu.

Abone ol

Enflasyondaki son 3 aydaki yükseliş trendi devam etti. Türkiye İstatistik Kurumu Ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. Yıllık enflasyon 0,09 puan artışla yüzde 9,54'e çıktı. Böylece Tüketici Fiyat Endeksi son 5 aydır yüzde 9'un üstünde seyretmiş oldu.

Üretici Fiyat Endeksi de 0,42 puanlık artışla yüzde 9,88'e yükseldi. Ekonomistler Ağustos ayı için yüzde 0,03'lük küçük bir düşüş bekliyorlardı. Ağustos ayı enflasyonu yüzde 0,09 artışla ile beklentilerin üstünde çıktı.

Temmuz ayında yıllık enflasyon yüzde 9,32 ile beklentileri aşmıştı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yüksek seyreden enflasyon rakamlarını gıda fiyatlarındaki artışla açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Eğitimcilerden siyah çelenk Ekonomi Soma'dan acı haber! Ekonomi Adana'da ortak eylem Ekonomi Vardiyalı çalışanlar daha sık hasta oluyor Ekonomi