Ev yerine maketini sattılar

Maket üzerinden ev aldılar, dolandırıldılar. Ve aradan 5 yıl Dolandırılan yurttaşlar bugün inşaat firması önünde eylem yaptı.

Abone ol

"Henüz ev yok. Ama onun bire bir maketi var" İşte sihirli sözcükler bunlar...

Bu ifadeler çok ailenin canını yaktı... Yeni bir ev hayalleri suya düştü... Çünkü kendilerine, süslü maketlerle vaad edilen daireler bir türlü yapılmadı, yapılanlar da yarım kaldı.

İstanbul'da Bulut İnşaat tarafından hayalleri çalınan mağdurlar, seslerini duyurabilmek için firmanın Avcılar'daki satış ofisi önünde eylem yaptı.

5 yıl boyunca firma tarafından vaadedilen daireleri teslim alamayan yurttaşlar, şimdi yalnızca firmaya peşin ödedikleri parayı talep ediyor.

İstanbul'daki yüzlerce mağdurdan biri de 9 yaşında engelli bir kızı olan Memnuha Kayacan... O da 5 yıl önce televizyon reklamlarındaki, "Engellilere yüzde 30 indirim" sözleri üzerine parasını yatırmış...

Bazı mağdurlar şirket yetkililerinden sağlıklı bir yanıt alamayınca yargıya başvurdu. Ancak henüz bir sonuç çıkmadı.

Haber: Gökhan ÇelikKamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

TSK'ya emir verildi: İkinci bir komuta kadar geçilmesin Gündem Varto bilge devrimcisini uğurladı Gündem İlk durağı MİT olan Barzani Erdoğan ve Davutoğlu ile görüşecek Gündem Cem Gürdeniz'den Dışişleri Bakanlığı'na tepki Gündem