''Cumhurbaşkanı'na hakaret'' davaları için ortak savunma hazırlandı

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda kendi içinde büyük bir çatlak yaşayan CHP, dava süreçlerinde izleyeceği yol haritasını belirledi. "Cumhurbaşkanı'na hakaret" davaları için ortak savunma hazırlayan CHP Meclis grubu, mahkemeye ifade verirken "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'ya uygun davranmadığını" vurgulayacak.

Abone ol

CHP Meclis Grubu, dokunulmazlığı kaldırılan milletvekilleri için dava sürecinde izleyeceği yol haritasını belirledi.

Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığında yapılan toplantıda, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" davaları için ortak savunma yapma kararı alındı.

Karara göre, ifadeye çağrılan vekil, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa'ya uygun davranmadığını ve tarafsızlığını kaybettiğini" belirterek kendisini savunacak. Aynı zamanda ifadede, dokunulmazlıkların kürsü kapsamında olduğu ve siyasi konuşmalarda Cumhurbaşkanı'na hakaret edilemeyeceği de belirtilecek.

Toplantıda, daha önce parti içinde kurulan dokunulmazlıkların kaldırılması davalarını takip komisyonunun çalışmaları da ele alındı.

Buna göre, CHP milletvekilleri savcıların yapacağı davetlere gidecekler.

Aydınlık'ın haberine göre, Gök'ün başkanlığındaki toplantıya Muharrem Erkek, Fikri Sağlar, Ali Şeker, Mahmut Tanal, Şanal Saruan, Enis Berberoğlu, Tur Yıldız Biçer ve çok sayıda milletvekili katıldı.

PKK'nın siyasal uzantısı HDP'nin de yol haritası olan savcıların davetine yanıt verilmemesi görüşüne sahip CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ise toplantıya katılmadı.

ulusalkanal.com.tr

Haftanin bölgesi ve Lice kırsalına hava harekatı düzenlendi Gündem Nestle grevinde mutlu son Gündem Doğu Perinçek, Teröre Kesin Çözüm başlıklı 'Milli Dayanışma Programını' kamuoyuna sundu Gündem Erdoğan havalimanındaki saldırı için konuştu: Büyük ihtimal DAİŞ Gündem