Bölgede tansiyon yükselirken Putin Kırım'a gitti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'a gitti. Putin'in Kırım'a Güvenlik Konseyi toplantısı ve gençlik forumuna katılmak için gittiği bildirildi.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım'ın liman kenti olan Sivastopol'a gitti. Putin, Kırım'da Güvenlik Konseyi toplantısına ve bir gençlik formuna katılacak.

Putin'in bu ziyareti Ukrayna'nın Kırım'a askeri istihbarat elemanı sokma iddialarının ardından yapması dikkatleri çekti. Rusya, Kırım'da Ukraynalı ajanları engellemeye çalışan iki Rus askerinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Putin, Kırım'ın Rusya'ya bağlandığı 2014 yılından beri beşinci kez ziyaret ediyor.

Rusya, Ukrayna'nın bölgede tansiyonu yükselten faaliyetleri ve NATO'nun askeri hareketliliğini arttırması sonucu yeni tebdirler alacağını açıklamıştı. Rusya, Kırım'a bir hafta önce S-400 füzeleri gönderirken Sivastopol kenti yakınlarında bir bölgeye ise radar sisteminin kurulacağı açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Economist'ten Türkiye analizi: Batı karşıtlığında artış var; Türkiye, Batı'dan kopuyor Dünya Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı: Suriye ile Türkiye’nin çıkarları birebir örtüşüyor Dünya Putin, Ukrayna'nın sızma girişiminin ardından Kırım'da Dünya BM'den Halep çağrısı Dünya