Çin'den getirilen ilaç kullanılmaya başlandı

Koronavirüs ile mücadelesinde tüm dünyaya örnek olan Çin ile Türkiye’ye yakın çalışma yürütüyor. Ülke geneline yayılan virüs için ilaç Çin’den getirildi. Açıklamayı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptı. Yoğun bakımdakiler için kullanılan ilaç hastalara verilmeye başlandı. Yerli aşı için çalışmalar sürerken solunum cihazı üretimi için sözleşmelere imzalar atıldı.

Abone ol

Türkiye, koronavirüsle mücadelesini başarılı bir sınav veren Çin ile işbirliği içinde yürütüyor.

Sağlık BakanıFahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçti. Hastaların tedavi sürecine yönelik bilgi veren Bakan Koca, koronavirüs tedavisinde etkili olan bir ilacın Çin’den Türkiye’ye getirildiğini belirtti.

Virüsle mücadelede tarama faaliyetlerinin önemli bir rol oynadığını da vurgulayan Koca, 50 bin hızlı test kitinin Türkiye’ye geldiğini, perşembe günü de 300 bin hızlı test kitinin ülkeye getirileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı, testler için vatandaşlardan her hangi bir ücret alınmadığının da altını çizdi.

Koronavirüse karşı yerli aşı geliştirme çalışmalarında kurum ve kuruluşlara bakanlık olarak destek verdiklerini ifade eden Koca, "Bu anlamda 6 üniversite ve bir merkeze çağrı yapıldı" dedi.

Yerli solunum cihazı üretimine de yakında başlanacak.

Koronavirüs salgını tüm Türkiye’ye yayılmış durumda. Bakan Koca uyardı, “Herkes kendi OHAL’ini ilan edebilir” ifadelerini kullandı.

Fahrettin Koca, hastaların yaş grubuna ilişkin de detayları paylaştı, “İyileşen hastaların olduğu” haberini verdi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı bünyesine 32 bin yeni personel alınacak. Sağlık çalışanlarına ek ödeme sağlanacak.

Ek ödemelerle ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 4 buçuk milyar liralık ek kaynak ayrıldığını duyurdu.

ulusal.com.tr

EYT’den koronavirüs nedeniyle izin almak isteyenlere rapor desteği Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koronavirüs mesajı Gündem Bakan Selçuk: 180 milyon liraya çıkardık Gündem 6 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi Gündem