Kerebiç Ramazan ayında sofraları tatlandırıyor
İftar sofralarının kurulduğu bu günlerde iki ayrı yöresel lezzeti ekranlarına getireceğiz.. Biri Mersin'in "kerebiç"î, diğeri de Kars'ın "kete"si ...
Ramazan geldi. İftar sofraları yöresel lezzetlerle süslendi.
Mersin'in yöresel tatlılarından kerebiç, ramazan ayında iftar ve sahur sofralarını tatlandırıyor.
Uzun uğraşlar sonucu sofralara gelen kerebiç, hamurunun yoğurulmasının ardından damak zevkine göre fıstık ya da cevizli olarak hazırlanıyor. Çöven otu köklerinden yapılan kaymakla sunularak servis ediliyor.
Son yıllarda ünü giderek artan ve Türkiye'nin farklı illerine de gönderilen kerebiç, bir hafta bozulmadan kalabiliyor.
Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Kars'ta da geçmiş lezzetler günümüze taşınıyor.
Kars, sahur sofralarının vazgeçilmezi olan kete ile de kendinden söz ettiriyor.
Yöresel ürünler yapan işletmeler de, özellikle ramazanda keteye olan yoğun ilgiden dolayı siparişleri yetiştirme çalışıyor.
ulusal.com.tr