Engelli yurttaşlar hukuki mücadele başlattı

Sağlıklı bir insanın bile yürümekte zorluk çektiği kaldırımlar, engelli yurttaşlar için işkence haline geldi. Engelli yurttaşlar bu zorluklar nedeni ile hukuki mücadele başlattı. Bu yurttaşlardan biri de ortopedik engelli Ahmet Metin. Metin, her gün okula götürdüğü kızlarıyla birlikte ölüm tehlikesi yaşadığını söylüyor ve yetkilileri göreve çağırıyor.

Abone ol

Başkentin göbeği Maltepe Mahallesi Şehit Çetin Görgü Sokağı’nda kaldırım yok. Yurttaşlar bu nedenle söz konusu sokakta yoldan yürümek zorunda.

Sokağın bir kısmı tamamen kaldırımsız. Diğer kısmı ise tabela, direk, park halindeki araçlar ve bu araçların kaldırıma çıkmasını engellemek için yapılmış beton mantarlarla işgal edilmiş.

Sağlıklı bir insanın bile yürümekte zorluk çektiği kaldırım, engelli yurttaşlar için işkence haline geliyor.

Engelli yurttaşlar bu zorluklar nedeni ile hukuki mücadele başlattı. Bu yurttaşlardan biri de ortopedik engelli Ahmet Metin.

Metin ortopedik engelli ve Engelli Hakları ve Erişilebilirlik İzleme Denetleme Derneği Başkanı görevini yürütüyor.

Metin, her gün okula götürdüğü kızlarıyla birlikte ölüm tehlikesi yaşadığını söyledi.

Engelli yurttaşlara seslenen Metin, “Herkes kendi sokağındaki veya mağdur olduğu yerdeki standartlara uygun olmayan yapılı çevrenin sorumlularına dava açsın” çağrısı yaptı.

Haber-Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

Özür krizi nasıl aşılacak? Gündem 15-16 Haziran 1970'te hayatını kaybeden işçiler anıldı Gündem Gericiliğe karşı destek büyüyor! Bir bildiri de HASAL'dan Gündem HDP terör örgütü PKK'ya işte böyle yardım etti Gündem