Rusya, Çin ve İran ABD'nin askeri üstünlüğüne son verecek

"Rusya, Çin ve İran Amerika'nın askeri üstünlüğe son verecek"... İşte bu analiz Washington Post'ta yer aldı. Gazete analizinde, "Pentagon, stratejisini gözden geçirmeli" ifadelerine de yer verdi.

Abone ol

Washington Post önemli bir analizi gündeme getirdi. "Rusya Çin ve İran'ın ABD'nin askeri üstünlüğe son vereceğine" dikkat çekildi.

ABD düşünce kuruluşu Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi'nin hazırladığı son raporu sayfalarına taşıyan Washington Post, şu satırlara yer verdi:

"ABD'nin yurtdışındaki operasyonları için kırılma noktasına gelindi. Önceden ABD'nin uçak gemilerine karşı koymak zordu ancak artık durum kökten değişti. Rusya, Çin ve İran gibi ülkeler, son yıllarda ordularını ve silahlarını ciddi biçimde modernize etti ve bu durum, ABD'nin üstünlüğüne son veriyor."

Gazete, Rusya'nın askeri alanda attığı adımları hatırlatarak; "Rusya, Baltık Denizi'nde güçlü bir hava savunma sistemi kurdu ve gemisavar füze kompleksleri konuşlandırdı. Ayrıca Moskova, karadan havaya fırlatılabilen füzeleri hali hazırda test etmiş durumda." ifadelerini kullandı.

Analizin sonunda ise "Eğer Pentagon, önümüzdeki birkaç sene içinde stratejisini gözden geçirmezse, ABD ordusu Rusya ve Çin'in yeni nesil silahlarının gerisinde kalma riskiyle karşı karşıya kalacak. Bunun sonucunda da askeri alandaki üstünlüğü sonsuza dek unutmak zorunda kalacak" değerlendirmesine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

Avrupa Birliği: Pozisyonumuz net, PKK terör örgütü Gündem CHP ilçe başkanı istifa etti Gündem Bombacı uzakta değil, yanında Gündem Kumarhane açılışını sosyal medyadan duyurunca polis bastı Gündem