Türk Akımı'na koalisyon engeli

Avrupa'nın tepkisini çeken Türk Akımı projesi fiilen durdu. Rus Basınının hükümet ve gazprom kaynaklarına dayandırdığı haberine göre doğalgaz boru hattı projesi görüşmelerinin durma gerekçesi Türkiye’de yeni hükümetin henüz kurulamamış olması.

Abone ol

Moskova ile Ankara arasında yürütülen “Türk Akımı” doğalgaz boru hattı projesi görüşmeleri durdu.

Rusya'nın önde gelen gazetelerinden Kommersant, hükümet ve Gazprom kaynaklarına dayandırdığı haberinde görüşmelerin durduğunu açıkladı.

Gazetenin haberine göre görüşmeler resmi şekilde sona erdirilmese de Türkiye'deki 7 Haziran'da genel seçimlerinin ardından fiilen durmuş oldu. Gerekçe ise Türkiye'de yeni hükümetin hâlâ kurulamamış olması.

"Türk Akımı” projesinin hayata geçmesi için gereken iki kritik gelişme sonbahar aylarında yaşanacak. Bunlardan ilki yeni hükümetin sonbahar sonuna kadar kurulması yönündeki beklenti. Diğer ise Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da kasım ayında yapması beklenen ikili görüşme.

Bu beklentiler nedeniyle Türk Akımı görüşmelerinin sonhabar aylarında tekrar başlaması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Şırnak'tan acı haber! 1 asker şehit oldu Gündem Valilik açıkladı! 'Özel güvenlik bölgesi' ilan edildi Gündem Askeri araca mayınlı saldırı Gündem Nöbet kulübesine bombalı saldırı Gündem