Fethullahçı terör örgütünün darbe girişimi ordu-millet işbirliği ile püskürtüldü

Amerikancı kalkışma kendisini ilk olarak İstanbul'da gösterdi. Darbe girişiminde bulunan FETÖ'cü askerler boğaz köprüleri'ni trafiğe kapattı. Kentin bir çok noktasında çatışmalar yaşanırken, jetler alçak uçuş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkan vatandaşlar, şehrin dört bir yanında darbecilere tepki gösterdi.

Abone ol

Yakın tarihin en hareketli gecesi İstanbul'da Boğaz köprülerinin kapatılması haberi ile başladı.

Darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütünün emir komutasındaki askerler, İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerini Anadolu’dan Asya’ya geçiş yönünde trafiğe kapattı.

Tanklarla Atatürk havalimanına çıkan darbeciler, kuleyi ele geçirdi. Halk havalimanına akın etti.

Kentte bir çok yol trafiğe kapatılırken, sokaktaki vatandaşlara evine dön çağrısı yapıldı.

Jetler şehrin semalarında alçak uçuş yaptı, helikopterler gece boyu şehrin etrafında tur attı.

İstanbul Valiliği darbeciler tarafından kapatılırken, kentin bir çok noktasında gece boyu silah sesleri susmadı.

F tipi darbeciler Polisin silahını teslim almak istedi, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde çatışma çıktı.

Çatışmaların bir diğer adresi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ydi. Polis'in teslim ol çağrısına darbecilerin ateşle karşılık vermesi üzerine, özel harekat ekipleri operasyon başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa çıkan vatandaşlar, önemli meydanlarda bir araya gelerek darbe girişimine tepki gösterdi.

Taksim Meydanı'nda halk ile darbeciler arasında çıkan arbedede, 10'dan fazla vatandaş açılan ateş sonucu yaralandı.

Boğaziçi Köprüsü'nü işgal eden ve araç trafiğine kapatan askerler ile köprü çevresinde önlem alan polisler arasında sabah saatlerinde çatışma çıktı. Çatışmanın ardından yaklaşık 50 asker, polise teslim oldu.

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, askeri kalkışmayı yapanlara karşı “darbeye teşebbüs” suçundan soruşturma başlatıldı. Çok sayıda asker gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr

Kemal Kılıçdaroğlu: Bütün bu sorunları aşabilecek gücümüz var Gündem FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgiii olarak NATO'dan açıklama Gündem "Darbeye karşı Türk demokrasisinin yanındayız" Gündem Danıştay'daki FETÖ'cüler gözaltına alınıyor Gündem