AKP-HDP ortaklığına ABD ve İngiltere'den destek açıklaması

AKP ve HDP'nin ortak açılım bildirisine, Amerika ve İngiltere'den destek geldi. Amerika Dışişleri Bakanlığı "memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "her şekilde yardımcı olmaya hazırız" denildi.

Abone ol

AKP ve HDP'nin ortak açılım bildirisine, Amerika ve İngiltere'den destek geldi.

Amerika Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bildirinin memnuniyetle karşılandığı bildirildi. Süreçle ilgil gelişmeleri yakından izleyeceklerini belirten Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, "Biz bu sorunun barışçıl yollarla çözülmesine yönelik her adımı memnuniyetle karşıladık, karşılıyoruz ve tüm tarafları uzun süreli barış için gösterdikleri çabadan ötürü takdir ediyoruz" dedi.

Açılım bildirisine destek veren bir diğer ülke de İngiltere oldu. İngilere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Birleşik Krallık, Abdullah Öcalan'ın PKK'ya yaptığı silahları bırakma kararı için olağanüstü kongre yapılması çağrısını memnuniyetle karşılamaktadır" denildi.

İngiltere ayrıca, açılım sürecine elinden geldiği her şekilde yardımcı olmaya hazır olduğunu da bildirdi.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı: İkinci kurtuluş savaşını başlatacağız Gündem Aracının içinde korkunç infaz! Birlikte alkol alırken... Gündem CHP ve MHP'de F tipi aday adayları! Gündem Tecavüzde 'ağa' parmağı Gündem