AKP'li vekiller türbanla mecliste!

AKP'li 4 milletvekili türbanlarıyla Meclis Genel Kurulu'na katıldı. Beklenenin aksine Meclis'te herhangi bir tartışma yaşanmadı. 5 parti de milltvekillerinin türbanla Meclis'te yer almalarına destek verdi.

Abone ol

TürbanMeclis'e girdi. AKP'li 4 kadın milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Gönül Bekin Şahkulubey, Nurcan Dalbudak ve Gülay Samancı, Meclis Genel Kurulu'na türban takarak katıldı.

Genel Kurul oturumunun açılmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Şafak Pavey'in özel durumunu da hatırlatarak usül tartışması açılması için talepte bulundu. Meclis Başkanvekili Meral Akşener de partilerin grup başkanvekillerini kürsü arkasına davet ederek 15 dakika ara verdi.

Aranın ardından AKP, CHP, MHP, BDP ve yeni kurulan HDP milletvekilleri konuşma yaptı. Meclis'teki 5 siyasi parti de türbanın Meclis'e girmesine onay verdi.

İlk sözü CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce aldı. İnce, "Başörtülüler de başörtüsüzler de bizim bacımız" dedi. İnce'nin sözleri AKP sıralarından büyük alkış aldı. İnce, kızkardeşinin 12 yaşından beri kapalı olduğunu söyledi.

CHP milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise Meclis Genel Kurulu'na Atatürk posterli tişört giyerek katıldı.

Ardından kürsüye AKP milletvekili Mihrimah Belma Satır geldi. "Hepimizin beklediği ortam bu" diyen Satır, türbanın Meclis'e girmesini laiklik, demokrasi ve hukukun gereği olduğunu savundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da söz aldı. Türbanın siyasi simge olarak yorumlanmasına değinen Arınç, "Yakalarınızdaki parti rozetleri de siyasi simge. Bu başta olunca mı sorun oluyor?" diye sordu.

MHP Grubu adına konuşan Ruhsar Demirel, hem MHP'nin hem de Devlet Bahçeli'nin milletvekillerinin istedikleri gibi Meclis'e girebilmeleri için çağrı yaptıklarını hatırlattı. Rushar Demirel, türbanlı milletvekillerinin Meclis'te çektirdikleri fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinde sergilemelerini eleştirdi, kadın üzerinden siyaset yapılmamasını istedi.

ES //

BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan türbnlı milletvekillerinden memnuniyet duyduklarını söyledi. Yeni kurulan HDP'den de benzer bir açıklama geldi. HDP Milletvekili Sebahat Tuncel, "Verilen bu mücadele sayesinde bu ayıp kalktı. Meclis geç de olsa bu hak ihlalini ortadan kaldırdı" dedi.

Türban ile meclise gelinmesini protesto eden CHP'li Vekil Dilek Akagün Yılmaz, Atatürk tişörtü ile mecliste

ulusalkanal.com.tr

Sarıgül'ün cemaat sevgisi Gündem Haziran Ayaklanmasının ilerisindeyiz Gündem Erdoğan, Barzani'yi ağırlıyor Gündem Emniyet Sen AYM yolunda Gündem