Venezuela'da yeni yasama dönemi gergin başladı

Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti'nde gerginlik yaşandı. Yeni meclis başkanı Henry Ramos'un Devlet Başkanı Maduro'yu ve partisini hedef almasına kızan vekiller meclisi terk etti. Meclis dışında da iktidar ve muhalefet taraftarları karşı karşıya geldi.

Abone ol

Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti'nde meclisin yeni yasama dönemi gergin başladı. Meclis'in yeni başkanı Henry Ramos'un açıklamalarına tepki gösteren Birleşik Sosyalist Parti milletvekilleri Meclis'i terk etti.

Ramos'un partisi Demokratik Birlik Masası Aralık ayında düzenlenen seçimlerden zaferle çıkmış ve Meclis'teki çoğunluğu elde etmişti. Ramos'da Meclis'in yeni başkanı seçildi.

Ramos, Ulusal Meclis’te açılış için konuşma kürsüsüne çıktı. Nicolas Maduro liderliğindeki Birleşik Sosyalist Parti'ye karşı açıklamalarda bulundu. "Amacımız, önümüzdeki altı aylık dönemde anayasal, demokratik ve barışçıl biçimde bu hükümete son verip yeni bir sayfa açmak" dedi.

Ramos’un konuşması salonda büyük gerginlik yarattı. Birleşik Sosyalist Parti milletvekilleri, Ramos’a tepki göstererek meclis salonunu terk etti.

Meclis'ten eski Devlet Başkanı Hugo Chavez ve ülkenin bağımsızlık kahramanı Simon Bolivar’ın fotoğraflarının kaldırılması da gerginliği iyice tırmandırdı. Meclis dışında da iktidar ve muhalefet taraftarlarını karşı karşıya geldi.

Olası bir çatışmayı önlemek için güvenlik güçleri taraflar duvar ördü.

Devlet Başkanı Maduro da Ramos'a karşı önlemlerini aldı. Yüksek Mahkeme’ye yeni yargıçlar atadı ve merkez bankası başkanını seçme yetkisinin devlet başkanına devredilmesini öngören yasayı kabul etti.

İran'dan yumuşama mesajları Dünya Dev Mao heykeli yaptılar Dünya Putin'den Kuzey Kore talimatı Dünya Ünlü oyuncu çocuklarıyla evde ölü bulundu Dünya