İşverenden sendikalaşmaya engel

İşverenin, emekçilerin sendikal örgütlenme hakkına yönelik engelleri devam ediyor. Bir engelleme de Ören Bayan markasının üreticisi Diktaş Dikiş Sanayi'den geldi. Teksif Sendikası’na üye olduğu için işveren emekçilere baskı yaptı, istifasını istedi. İstifa etmeyen iki kişiyi ise kısa çalışmaya gönderdi.

Abone ol

Sendikalaşmaya engel olan işveren emekçilere baskılarını devam ettiriyor.

İşçi sınıfının örgütlenmesinin önündeki engeller hâlâ devam ediyor. Fabrikalarda örgütlenmeleri hedef alan işverenlere bir yenisi daha eklendi.

Ören Bayan markasının üreticisi Diktaş Dikiş Sanayi, emekçilerin sendikalaşmaya gitmesine engel oluyor. Teksif Sendikası’nın örgütlenmeye çalıştığı fabrikada patronlar işçilere baskılara başladı.

Türkiye Teksif Sendikası Yedikule Şube Başkanı Hasan Güneş konuya ilişkin Ulusal Kanal’a konuştu. Güneş, sendikadan istifa etmeyen işyeri temsilcisi ve bir emekçinin kısa çalışmaya gönderildiğini aktardı.

Diktaş Dikiş İşyeri Baştemsilcisi Fatma Ercan da işverenin baskılarını anlattı...

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

Turkcell Çin'den kredi alıyor Ekonomi Cargill emekçileri Bursa'da yeniden eylemde Ekonomi Konut satışlarında son durum Ekonomi Altının sahte olup olmadığı nereden anlaşılır? Ekonomi