Karayılan: Çözüm süreci bitmiştir

KCK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, IŞİD'in Ayn EL-Arab'a saldırılarından AKP'yi sorumlu tuttu. Karayılan, "açılım süreci bitmiştir" dedi. Karayılan, "Ancak son sözü Apo söyleyecek" diye konuştu. İmralı'dan ise "Devlet müzakere sürecine geçmeli" açıklaması geldi.

Abone ol

PKK'dan siyasi yapılanması KCK'dan "açılım sürecinin" sona erdiği yönünde açıklama geldi.

Strek TV'ye konuşan PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Murat Karayılan, IŞİD'in Ayn EL-Arab'a saldırılarından AKP'yi sorumlu tuttu, "çözüm süreci bitmiştir" dedi.

"SÜREÇ ASLINDA BİTMİŞTİR"

"Daha önce bu planda Türkiye var mı yok mu tartışmalı demiştik. Ama 5 günde bu şüphe kalktı. AKP, Türk devleti var içinde. Bu kesin. Kobanê’yi (Ayn EL-Arab) düşürmeyi hesaplandı. Tampon bölge ile dertleri de Kürtlerin Rojava'daki kantonlarını tasfiye etmektir. Kobanê (Ayn EL-Arab) saldırısi ile Kuzey'deki süreç aslında bitmiştir. Son sözü başkan Apo söyleyecektir."

Şanlıurfa Suruç ilçesine gelen HDP'lilerin Ayn EL-Arab'a geçmesini isteyen Karayılan, PKK'yı bu bölgeye yollamanın coğrafi olarak mümkün olmadığını belirtti. Peşmerge için de benzer bir durum olduğunu kaydeden Karayılan "Gerilla gidebilseydi, Kobane çağrısı yapmazdım" diye konuştu.

Öte yandan avukatları aracılığıyla İmralı'dan mesaj gönderen Abdullah Öcalan, "Kürdistan'da yüksek yoğunluklu savaş söz konusu.Tüm Kürt halkı topyekün direniş göstermeli" dedi.

Öcalan, AKP'nin rehinelerin bırakılması konusunda IŞİD'le müzakere yürüttüğünü ancak kendileriyle müzakere sürecini başlatmadığını söyledi. "Devlet bir an önce müzakereye başlamalı" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Emniyette taltif skandalı! Gündem Bu camii bildiklerinizden çok farklı! Gündem IŞİD'e dokunulmazlık garantisi Gündem Babası oğlunu emniyete getirdi ve... Gündem