Batmanlılar yüksek kiralardan dertli

Batmanlılar yüksek kiralardan dertli. Kentte, son yıllarda ev ve iş yeri kiraları büyük oranda arttı. Esnaflar da vatandaşlar da yüksek kiralardan dolayı mağdur oldu. Yetkililerden çözüm bekliyorlar.

Abone ol

Kiralar her hanede aylık gider kaleminin başında geliyor. Yüksek kira bedeli geçim sıkıntısı içinde yaşamaya çalışan vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Batman'da son yıllarda ev ve iş yeri kiraları büyük oranda arttı. Ortalama bir evin kira bedeli bin 200 ve bin 500 lira ...

Kimi vatandaş kiralık ev bulmakta zorlanıyor kimisi de kira parasını denkleştirmek için uzun mesai yapıyor. Hatta iki ayrı işte çalışmak zorunda olanlar bile var. İşsizlikle boğuşanların durumu ise daha da ağırlaşıyor.

Yüksek kira nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan esnaf da duruma oldukça tepkili... Batman'ın en meşhur caddelerindne biri olan Gülistan Caddesinde kiralar 5 binden başlıyor. 30 bin isteyen bile var.

Esnaf ve vatandaşlar, kira artışlarının önüne geçilmesini istiyor.

ulusal.com.tr

Kadın üreticilere yönelik hedefleri sıraladı Ekonomi Cargill işçileri 846 gündür eylemde Ekonomi Sanayi üretim endeksi normalleşme döneminin başladığı haziranda yüzde 17,6 arttı Ekonomi 2 milyon işçi ücretsiz izne çıkarıldı Ekonomi