''Babam bir kez daha şehit oldu''

Danıştay katili Alparslan Arslan hakkında uzun tutukluluk yasası gerekçe gösterilerek tahliye edildi. Saldırıda şehit edilen İkinci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in oğlu Gökhan Özbilgin karara "Babam yargı eliyle yine şehit oldu" sözleriyle tepki gösterdi.

Abone ol

Danıştay 2'nci Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'i 17 Mayıs 2006'da şehit eden Alparslar Arslan hakkında uzun tutukluluk gerekçe gösterilerek tahliye kararı çıktı.

Karara Mustafa Yücel Özbilgin’in oğlu Gökhan Özbilgin tepki gösterdi. Gökhan Özbilgin, "Babam yargı eliyle bir kez daha şehit edilmiştir" dedi.

Alparslan Arslan'ın cinyati dünyanın gözü önünde işlediğini belirten Gökhan Özbilgin, "karar hangi vicdana sığar" diye sordu.

Gökhan Özbilgin, "Alparslan Arslan’ın Danıştay saldırganı olduğu, babamı öldürüp dört hakimi yaraladığı, hakkında iki kere ağırlaştırılmış müebbet hapis, artı bir sürü yıl ceza verildiği sabit. Bu adamın tahliye edilmesi hangi vicdana sığacak; şimdi ben bunu merak ediyorum. Bırakın hukukçuluğu, şunu bunu, bir insan olarak benim kabul edebileceğim bir şey değil. " dedi.

Gökhan Özbilgin, Alparslan Arslan'ın kaçmasının kaçınılmaz olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Teğmen Çelebi'den ilk açıklama Gündem Çağlayan Adliyesi'nde silahlı saldırı Gündem Hangi ülkenin Başbakanı ülkesini pazarlamak için dünyayı 10 kez turladı Gündem HSYK'dan Ergenekon hakimlerine inceleme Gündem