Putin: ABD, Rusya’daki diplomat sayısını 755 kişi azaltacak

Rusya’daki 755 ABD diplomat ülkeden ayrılacak. Açıklamayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptı. Putin, "Diplomatların sayısı böylelikle Amerika'daki Rus diplomatların sayısıyla eşitlenmiş olacak" diye konuştu.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Vesti.ru sitesinde yayınlanan röportajında, Amerika'nın Rusya'daki diplomatik temsilciliklerindeki personel sayısında 755 kişilik kısıtlamaya gidileceğini belirtti.

Putin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Diplomatların sayısı böylelikle Amerika'daki Rus diplomatların sayısıyla eşitlenmiş olacak, her tarafta 455'er kişi olacak" diye konuştu.

Rusya-Amerika ilişkilerine de değinen Putin, "Durumun değişeceğine yönelik umudumuz vardı. Uzun bir süre bazı şeylerin iyiye gitmesini bekledik. Ancak görünen o ki, yakın gelecekte herhangi bir değişiklik olmayacak" dedi.

Putin ayrıca, hiçbir şeyin yanıtsız bırakılmayacağının da altını çizdi, "bunu göstermenin zamanı geldi" dedi.

ulusal.com.tr

"Tarihimizin en güçlü ordusunu inşa etmemiz gerekiyor" Dünya Rus donanması gününde güç gösterisi Dünya Barcelona’daki müzik festivalinde yangın Dünya Almanya'da gece kulübünde saldırı: Ölü ve yaralılar var Dünya