CHP'den iki farklı bedelli askerlik açıklaması

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bedelli askerlik ile ilgili konuştu. Son çıkarılan bedelli yasasını hatırlatan Tekin, "Bütün o bedellileri iptal edeceğiz" dedi. Oysa CHP 26 Temmuz'da bunun tam aksi bir adım atmıştı. Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bedelli askerliğin yaygınlaştırılması için ücretlerin azaltılmasını yasa teklifi olarak Meclis'e sunmuştu.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in bedelli askerlikle ilgili açıklaması tartışma yarattı.

Habertürk televizyonunda konuşan Tekin, bir önceki dönemde yapılan bedelli askerlik uygulamalarını iptal edeceklerini söyledi. Tekin, "Bütün nimetlerden siyasetçilerin çocukları yararlanacak, külfetleri garibanların çocukları çekecek. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bütün o bedellileri iptal edeceğiz." diye konuştu.

Tekin'in bu sözleri tartışma yarattı. Üselik sadece kamuoyunda değil, CHP içinde de çelişkili bir açıklama oldu. Çünkü CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu daha 3 hafta önce bedellli askerliğin yaygınlaştırılması için yasa teklifi hazırlamıştı.

Tanrıkulu'nun hazırladığı 26 Temmuz tarihli teklifte, bedelli askerlik ücretinin düşürülmesi, taksite bölünmesi, yıllık geliri 12 bin liradan az olanların para ödememesi öngörülüyordu.

Bedelli askerliğe karşı açıklamaları tartışma yaratan Gürsel Tekin'in, askerlik anıları da tartışmalı. Tekin 5 Nisan 2009'da Vatan Gazetesi'ne yaptığı açıklamada "acemi birliği için Manisa'ya gittiğini ancak teslim olmadan İstanbul'a geri kaçtığını" açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Tutuklanan emniyet müdür yardımcısının o görüntüleri ortaya çıktı Gündem AKP için kritik tarih 12 Eylül Gündem Memurlar için kritik hafta Gündem Türkmenlere mayınlı tuzak: Ölü ve yaralılar var Gündem