CIA'nın eski Türkiye istasyon şefinden Tayyip Erdoğan analizi

CIA'nın eski Türkiye istasyon şefi Graham Fuller, blogunda yazdığı son yazıda bölgenin geleceği ile ilgili tahminlerini açıkladı. Fuller'e göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015 yılında gücünün yıkılmaya başladığını anlayacak, İran ve Rusya ise güçlenecek ve Batı Asya'daki etkileri artacak.

Abone ol

CIA'nın eski Türkiye İstasyon Şefi ve Ortadoğu Masası Şefi Graham Fuller, Batı Asya'nın geleceğiyle ilgili tespitlerini açıkladı.

Fuller, 2015’te Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gücünün sarsılmaya başlayacağını ileri sürdü.

"ERDOĞAN ZAYIFLAYACAK"

Fuller yazısında "AKP iktidarının ilk 10 yılındaki parlak başbakanlığının ardından Erdoğan, yolsuzluk suçlamalarına battı ve kendisinin giderek mantıksızlaşan, despotlaşan ve hayalperestleşen yönetimini eleştiren ya da karşı çıkan herkese paranoyakça saldırdı. Türkiye'nin köklü kurumlarına zarar veren Erdoğan, hem kendisinin hem de partisinin mirasını yok etme sürecinde. " dedi.

Fuller, Rusya ve İran'ın ise gücünü ve bölgedeki etkinliğini artıracağını belirtti.

"ABD ve İran arasındaki ilişkiler normalleşecek, her iki tarafın da başarılı olmak dışında seçeneği yok. Körfez ülkeleri İran’la ilişkini gözden geçirecek. İran’ın bölgedeki etkisi, İsrail’in Filistin’i daimi etkisi altına alma çabasındaki zorluklar nedeniyle de artacak. Rusya Ortadoğu diplomasisinde büyük rol oynayacak. Ancak Batı Ukrayna’yı NATO’nun içine çekmekle, Moskova’yı zarar verici bir çatışma için provoke etmekte ısrarcı."

Taliban örgütünün Afgan hükümeti içinde güç kanazağını öngören Fuller, IŞİD'in de güç kaybına uğrayacağını öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'da intihar saldırısı! Bir polis şehit! Gündem Tapeler sıfırlanacak! Gündem Bakan Yıldız'dan garip açıklama! Gündem Ankara'da okullar iki gün tatil Gündem