Mersin'de kayısı hasadı sürüyor
Mersin'de kayısı hasadı devam ederken, önemli ihraç ürünlerinden tescilli Mut kayısısından bu sezon yüksek rekolte bekleniyor.
Mersin'in Mut ilçesinde sahip olduğu iklim özelliğinden dolayı çok sayıda ürün yetişiyor. "Meyve deposu" olarak bilinen ilçede 63 bin dekar alanı kaplayan bahçelerde, coğrafi işaret tescilli kayısının hasadı sürüyor.
Bu sezon 110 bin ton rekolte beklenirken üreticiler verimden memnun.
Mut Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, ilçenin sofralık kayısı üretiminde Türkiye lideri olduğunu söyledi.
Tescilli Mut kayısısı, tadı, rengi ve aromasıyla öne çıkıyor. Hasadın ardından hem yurt içi hem de yurt dışındaki sofralarda yerini alıyor.
ulusal.com.tr