Yunanistan savunma bakanı istifa etti

Yunanistan'da sular durulmuyor. Koalisyondaki ANEL partisi lideri Savunma Bakanı Panos Kammennos, Makedonya ile varılan isim anlaşmasına karşı olduklarını belirterek hükümetten ayrılma kararı aldı. Atina yönetiminin hazırladığı atama düzenlemesine itiraz eden öğretmenler ise devlet televizyonunu bastı

Abone ol

Yunanistan'da hükümet krizi yaşanıyor. "Millî birlik hükümetinde" ayrılık sesleri yükseliyor.

Koalisyondaki ANEL partisi lideri ve Savunma Bakanı Panos Kammenos, Makedonya Cumhuriyeti ile varılan isim anlaşmasını kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Kammenos, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile yaklaşık yarım saatlik görüşmesinin ardından Başbakanlık binası önünde gazetecilere açıklamada bulundu. Kammenos, koalisyon hükümetinden ayrılma kararı aldıklarını duyurdu.

"Makedonya'nın ismi konusunda bu iş birliğinin devam edemeyeceğini Başbakana söyledim. Hükümette kalamayız."

Kriz bununla da kalmadı. Atina yönetiminin öğretmen atamalarıyla ilgili kanun tasarısına karşı çıkan bir grup öğretmen, Yunan Devlet Televizyon Kurumunun stüdyosunu bastı.

ERT1 televizyon kanalında akşam haberlerinin sunulduğu sırada yaklaşık 50 kişilik grup stüdyoya girmek istedi. Kanal yönetimi haber bültenini yarıda keserek bant yayına geçti.

Yaklaşık yarım saatlik aranın ardından tekrar başlayan haber bülteninde spiker, sözü öğretmenlere bıraktı.

Ellerinde "İşçi hakları öne çıkarılsın. Teröre geçit yok" yazılı dövizlerle stüdyoyu dolduran öğretmenler, taleplerini canlı yayında açıkladı.

Polisin müdahale etmediği olayın ardından ERT1, normal yayınına devam etti. Öğretmenler ise sloganlar atarak kanal binasını terk etti.

Yunanistan'da koalisyon hükümeti sona eriyor

Yunanistan Savunma Bakanı ve hükümetin küçük ortağı Bağımsız Yunanlar (ANEL) partisi Başkanı Panos Kammenos, koalisyon hükümetinden ayrılacaklarını açıkladı.

Kammenos, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile yaklaşık yarım saatlik görüşmesinin ardından Başbakanlık binası önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

Yaklaşık 4 yıldır "milli birlik hükümetinde" yer alarak ülkeyi memorandumlardan çıkardıklarını ifade eden Kammenos, "Makedonya'nın ismi konusunda bu iş birliğinin devam edemeyeceğini Başbakana söyledim. Hükümette kalamayız." dedi.

Kammenos, Başbakana iş birliği için teşekkür ettiğini belirterek "Bağımsız Yunanlar hükümetten ayrılıyor." ifadesini kullandı.

Pompeo, Abu Dabi Veliaht Prensi ile görüştü Dünya Çin'de maden ocağında göçük: 21 ölü Dünya Endonezya'da uluslararası kahve okulu açılacak Dünya Şam'dan PKK'ya ret! Dünya