Üsteğmen Fahri Kafkas Genelkurmay Karargâhı'nda olanları anlattı

Darbenin 1 numarası olduğu belirtilen Akın Öztürk'ün köşeye sıkıştıran yeni bilgiler ortaya çıktı. Bir; Akın Öztürk İzmir'deki tatilini yarıda keserek Ankara'ya gitti. İki; İstanbul'da Hava Korgeneral Mehmet Şanver'in kızının nikahında şahit olmasına rağmen törene katılmadı. Üç; Darbeci Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün Akın Öztürk'e telefen ederek "Orgeneral Akar'ı tahliye ettik Akıncı Üssü'ne geç" dediği tespit edildi.

Abone ol

Genelkurmay Karargah'ında darbe girişimine tanıklık eden Üsteğmen Fahri Kafkas'ın ifadeleri darbenin 1 numaralı ismi Akın Öztürk'ü köşeye sıkıştırdı.

Üsteğmen o gece "Görüntü İzleme Merkezi"ndeydi ve yaşananları anlattı.

Bilgi sahibi sıfatıyla ifadesine başvurulan üsteğmen Kafkas, Genelkurmay'da aktif rol oynayan FETÖ'cü komutan Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ün Akın Öztürk'ü arayarak "Komutanı Akıncı Üssü'ne tahliye ettik, siz de oraya geçin" dediğini aktardı.

Partigöç'ün Akıncılar üssüne tahliye ettik dediği komutan ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar.

Orgeneral Akar o gece Akıncılar üssüne derdest edilerek götürülmüş ve Akın Öztürk darbecilerin başına geçmek için Ankara'ya gitmişti. O sırada İzmir'de olan Akın Öztürk tatilini yarıda keserek Akıncılar Üssü'ne geçti.

Üstelik 15 Temmuz akşamı İstanbul Moda'da Hava Korgeneral Mehmet Şanver'in kızının düğününde nikah şahidi olan Akın Öztürk, Şenver Paşa'yı arayarak nikaha katılamayacağını bildirdi.

Bozguna uğrayan girişimin en yüksek rütbeli generali olarak darbeye katılan Akın Öztürk ise "Darbeyi planlayıp, yöneten bir kimse değilim. Genelkurmay Başkanı'nın talimatıyla Akıncı Üssü'ne darbecilerle pazarlık yapmak için görevlendirilmiştim" demişti.

ulusalkanal.com.tr

87 yaşındaki Kore gazisinden darbecilere gözdağı Gündem Antalya’da FETÖ operasyonları devam ediyor Gündem Batman’da, 4 okul, 2 yurt ve 9 dernek kapatıldı Gündem Darbe tutuklamaları nedeniyle cezaevine yatak takviyesi Gündem